18 juni 2021
19:00

Grums IK

Referat: Ämterviks FF - Grums IK

Grums fortsätter sin trevliga vana att rada upp uddamålssegrar. Matchens enda mål borta mot Ämtervik räckte till en ny trepoängare.
Lövviksvallen i Ämtervik tillhör inte Grums favoritarenor, det är alltid svårt där. Letar vi i minnets fatabur hittar vi ett Pablo-mål som räckte till seger för några år sedan, i övrigt har Grums alltd fått sträcka vapen - idel förluster.. Men 1-0 blev det nu igen och det är alltid en styrka att sno åt sig segrar i jämna matcher.
Ämtervik centrerade sitt spel, man tryckte in många spelare i mitten och gjorde det svårt för Grums, alltid press på bollhållaren och med ett aggresivt närkampspel.
Grums tvingades till tidiga byten, Daniel Åslund klev av med ljumskproblem redan efter 11 minuter och strax efter gjorde Pablo Torrijos Munos honom sällskap på avbytarbänken med en lårskada.
Ett mål blev det i matchen, det kom efter 18 minuter. Bastian Rojas Diaz pressade till sig en boll från en försvarare efter en hemmainspark och serverade Robin Frisell, nyss inkommen på planen ett målpass.
Ämtervik stressade hela tiden och gjorde det svårt för Grums att bygga spel, men när det gäller måltillfällen i första halvleken var det Grums som hade de flesta och genomtänkta.
Filip Jansson drev fram från halva planen, efter 20 minuter, på egen kraft, men hemmamålvakten lyckades avvärja. Ett mönsteranfall på vänsterkanten fem minuter senare avslutades med en bredsida av Bastian precis utanför.
Ämtervik tryckte på i andra halvlek, mest med kraft och skapade några tillfällen då man vräkte in många spelare och boll i Grums målområde.
Grums hetaste möjlighet var då hemmamålvakten Henrik Olsson fick en finger på Adam Janssons frispark och tippade bollen i ribban, returen var Filip Jansson först på men Olsson fick till en kraftfull dubbelräddning.
Grums, märkta av det hårda spelprogrammet, fick slita hårt för segern. Det var välorganiserat i ett försvar där målvaten Jerker Westberg spred lugn och trygghet.
Mittfältets passningsspel, som så ofta är obändig styrka i GIK, var denna gång inte vägvinnande. Mest beroende på att motståndarna ständigt stressade och att Lövviksvallens matta var snustorr och gjorde det strävt i passningarna, som blev långsamma.
I stället fick Grums sätta sin offensiva tillit till ständigt djupledslöpande Filip Jansson och Robin Frisell.
Grums avslutar vårsäsongen på onsdag mot Nyedshov. Sedan väntar vila, något som är efterlängtat då det koncentrerade spelprogrammet gjort att listan på spelare med krämpor är oroväckande lång. En stor jobspost är också att Filip Jansson fick sin tredje varning och är avstängd. Noteras dock att Damir Horvat och Jonas Olsson säsongsdebuterade i GIK:
Laget: Jerker Westberg - Simon Widström, Niklas Andersson, Petter Gunnarsson, Daniel Åslund - Jonas Olssom, Damir Horvat, Adam Jansson - Bastian Rojas Diaz, Filip Jansson - Pablo Munos - Merivan Waysi, Robin Frisell, Mohammed Khalif, Eric Skååre.